August Jeirud

Inom nybyggnation och renovering kan just hyra byggställning vara en stor kostnad. Därför har vi på Viust byggställningar skapat ett kostnadsberäknings verktyg för just du som kund ska få mer information inom detta. Du kommer inte få ett exakt pris vad det kostar att hyra en byggställning, men en indikation. Priset kan variera åt båda hållen.

Faktorer som påverkar priset

Priset för hyra byggställning påverkas av tre faktorer: hyrtiden, hur komplicerat hus ni har samt hur långt bort huset ligger. Hyrtiderna är lite olika beroende på vilket jobb som ska utföras. Nedan följer några alternativ.

Prisexempel för vanliga jobb

Takbyte

Att byta ett tak tar normalt mellan 5 och 21 dagar beroende på hur utformningen av huset är. För en normalstor villa på 180-250 kvm brukar priset hamna på mellan 25 000 kr till runt 50 000 kr. Om ni är flera i hushållet kan ni även få ROT-avdrag, och det är på 30 % av arbetskostnaden. Vänligen läs mer hos Skatteverket här: Läs mer om Rot-avdrag hos Skatteverket.

Målning av fasad

De vanligaste jobben för att hyra en byggställning är att måla om en fasad samt takrenovering. Att måla om ett radhus eller liten villa brukar oftast ta en vecka, om det gäller en fasad på ett radhus brukar priset för att hyra byggställning hamna på 10 000 kr inkl moms efter ROT-avdrag.

Tips för fasadmålning

Ett tips om ni ska måla om ert hus är att även kolla över kvalitén på er fasad. I många fall kommer ni även behöva byta ut en del av fasaden, speciellt om den är gjord av trä. Många fasader i syd/sydväst-läge blir extremt utsatta för hårt väder. Fasaden ser oftast bättre ut än vad den faktiskt är.

Högsäsong och bokning av byggställning

Vår högsäsong är mellan april till oktober, vilket medför att ni så tidigt som möjligt bokar upp er ställning för ert byggprojekt. För att vi ska kunna ge er ett så bra pris som möjligt är det oftast bäst att vi kommer ut och kollar på just ert hus, då varje hus är unikt och kräver egna lösningar. Att hyra byggställning är ett hantverk.

Prisalternativ för hyra av byggställning

Vi erbjuder två prisalternativ: fast pris eller löpande per timme. Hyra av själva ställningen sker per dag.

Verksamhetsområde för byggställning

Vi arbetar inom Stockholmsregionen samt Mälardalen. Vi hjälper även till med byggställningar ute i skärgården om ni behöver det. Priset att hyra byggställning är detsamma oavsett om ni är på land eller i skärgården, men fraktkostnaden kan öka då det tar längre tid att åka ut.

Viktig information innan kontakt

Innan ni kontaktar oss på Viust byggställningar skulle vi vilja veta följande:

  • Vilket typ av jobb ska utföras?
  • När i tiden ska jobbet utföras?
  • Har ni några bilder?
  • Framkomlighet till huset
  • Kolla upp vädret

Viust – din pålitliga partner för byggställningar

Ett flerbostadshus med en byggställning.